Žemės diena

  • Paskelbė : Laimutė Šukauskiene
  • Paskelbta: 2023-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Kai dangus tampa giedras ir aukštas, kai nenutyla grįžtančių paukščių čiulbėjimas, o akis džiugina pirmieji žibučių žiedai, kai  diena susilygina su naktimi, tada mes švenčiame „Žemės dieną“. Būtent ši diena ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, namų aplinkoje, darbo vietoje. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvieną dieną!

                      Kovo 23 d.  Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijoje, proto mūšyje, skirtame „Žemės dienai“ paminėti, varžėsi  9–8 klasės mokiniai. Jie pasitikrino savo bendro išsilavinimo ir žinias, įgytas gamtos mokslų pamokose. Buvo sudarytos mišrios komandos. Pergalę šventė „Vyšniukai“, 1–2 taškais aplenkę kitas komandas. Penktokai taip pat varžėsi viktorinoje apie Žemės dieną, atsakinėdami į rimtus ir šmaikščius klausimus. Ir sekėsi jiems labai gerai. Abi penktokų komandos surinko tiek pat balų, tad buvo paskelbtos lygiosios. O dailės pamokoje jie dar  ant padengto vašku popieriaus kūrė „Žemės meną“.

Kovo 24 dieną vyko proto mūšis, skirtas Žemės dienai, kuriame dalyvavo IIIG ir IVG klasių komandos. Vyko keturi turai. Klausimus mokiniai girdėjo, matė ekrane, jiems reikėjo užrašyti teisingą atsakymą per minutę. Visą laiką pirmavo dvyliktokai. Ketvirtame ture   nuotraukoje reikėjo pažinti gyvūną, augalą, grybą, mineralą, tada vienuoliktokai sulygino rezultatą.

Tą pačią dieną savo žinias proto mūšyje pasitikrino 6–7 klasių mokiniai. Jie turėjo du turus – reikėjo parašyti savo įsipareigojimus Žemei. Šventės dalyviai buvo sumanūs ir šaunūs. O jeigu kam pritrūko sėkmės,  buvo puiki proga praplėsti savo žinias apie gamtą.

Gamtos mokslų mokytojai dėkoja visiems  „Žemės dienos“ proto mūšiuose aktyviai dalyvavusiems mokiniams ir IIG klasės mokiniui Pijui už darbą prie kompiuterio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas