Mūsų nauja naujiena

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2022-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Antraštė

Geltona, žalia ir raudona. Kovo 10 d. – tokią pavasarišką, gražią ir saulėtą – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Telšių „Ateities“ progimnazijoje, atrodo, vienu ritmu plakė visos bendruomenės širdys, į popieriaus lapą gulės žemaitiško žodžio raidės, vienu aidu skambėjo dainos. Už meilę Tėvynei, Laisvei, Kalbai! Už Taiką!

Mokyklos salėje plazdėjo lietuvių ir ukrainiečių vėliavų spalvų paukščiai, snapuose nešdami taip visų trokštamos, šiomis dienomis naujai prasmę įgavusios taikos simbolį. Tėvynė, Laisvė ir Taika – svarbiausi žodžiai, lydėję visą mokyklos bendruomenę, susibūrusią pilietiškumo pamokai. Ją dialogu apie svarbiausias kiekvieno Lietuvos piliečio vertybes pradėjo mokyklos direktorė Rita Motiejūnienė ir mokyklos mokinių prezidentė Justė Ruvelytė. Teigdamas, kad meilė Tėvynei prasideda nuo gimtojo krašto, nuo „tuo pašalele, katram kuožnas gyvenam“, nuo savo gimtosios – žemaičių kalbos vartojimo, nuo žemaitiškos savasties išsaugojimo, į salėje bei prie kompiuterių ekranų savo klasėse susirinkusius mokinius – nuo pačių mažiausių pirmokų iki pat aštuntokų – kreipėsi mokyklos svečias, Žemaičių kultūros draugijos Telšių pavieto pirmininkas Andrius Dacius. Poetiniu žodžiu pasveikino telšiškė poetė Sigita Ieva Naglienė.

Antraštė

Pilietiškumo dieną „Žemaičiais esame mes gimę, žemaičiais liksim visada“ tęsė skambios dainos „Dainuoju Lietuvai“, pradinukai kartu su draugais iš mokyklos „Saulėtekio“

skyriaus plušėjo kūrybinėse dirbtuvėse, o 5-8 kl. mokiniai išbandė save žemaičių kalbos vertimo ir vaidinimo užduotyse „Rokoujamies ėr rašuom žemaitėška“.

Nuotraukos:
Fotografas Fotografas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas