Rudens mozaika

Ruduo siauručiais takeliais ridena įvairiaspalvius klevo lapus, obuoliai svarina senų obelų šakas, o laukuose, soduose bei daržuose bruzda darbštuoliai, renkantys, kasantys, skinantys rudens gėrybes.

Veliuonos Antano ir  Jono Juškų gimnazijos Seredžiaus Stasio Šimkaus skyriaus-daugiafunkcio centro sode spalio 18 dieną vyko integruota gamtos mokslų, visuomeninio ugdymo ir technologijų pamoka Rudens mozaika“. Šią dieną nuspręsta pasidžiaugti rudens gėrybėmis, skatinti, puoselėti gimtojo krašto grožį, branginti ir perduoti protėvių išmintį bei patirtį, gerbti darbą ir darbštuolius. Be galo svarbu raginti mokinius kurti grožį taip, kad nenukentėtų gamta, būtų prisimenama tautosaka, papročiai ir tradicijos. Į šią integruotą  pamoką atvyko visi pradinių klasių mokiniai iš Veliuonos ir Klausučių su savo mokytojais.

            Šios integruotos pamokos  metu vaikai kūrė žemės meno kompozicijas iš kaštonų, gilių, kankorėžių, cukinijų, kukurūzų ir obuolių tema Grybai“. Visi pirmų klasių mokiniai dėliojo baravyką, visi antrokai – musmirę, visi trečiokai – lepšę, o visi ketvirtokai – raudonviršį. Šių žemės meno kompozicijų tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į metų laikų kaitą, sezoninius darbus, jų svarbą bei ugdyti kūrybiškumą, bendruomeniškumą, sąmoningumą.

            Dėkoju visiems mokiniams, jų mokytojams, mokinių tėveliams ir visiems, kurie padėjo rinkti gamtinę medžiagą, reikalingą šiai kompozicijai.

Mokytoja Dalia            

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas