Gimnazijos mokytojai ,,džiazavo“ Girdžiuose

Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijos mokytojai birželio 21 dieną lankėsi Girdžiuose įsikūrusioje šeimos sūrinėje, kurioje iš šviežio ir natūralaus ūkyje gaunamo karvių pieno, gaminamas ir brandinamas fermentinis sūris ir kiti pieno produktai. Sūrinės pavadinimas atspindi jos kasdienybę. Išskirtiniai brandinti fermentiniai sūriai yra įkvėpti Italijos, Prancūzijos ir Lietuvos sūrių gamybos tradicijų. „Sūrio džiazo“ įkūrėja, sūrininkė Svajonė Vaicekauskienė degustacijoje pasakojo sūrių istorijas, supažindino su sūrių rūšimis, skirtingų sūrių gamybos technologijos niuansais, ,,Sūrio džiazo“ atsiradimo istorija.  Buvo ragaujama „Sūrio džiazo“ įvairaus brandinimo laikotarpio fermentinių sūrių su priedais, be priedų, šviežių fermentinių sūrelių bei lietuvių tradicinės gamybos sūrių asorti. Sūrinė puoselėja lėto maisto judėjimą, kuriame pačios svarbiausios vertybės yra kokybė ir skonis. Gimnazijos mokytojai liko sužavėti ir sūrių skoniu, ir buvusios chemijos mokytojos Svajonės entuziazmu, užsispyrimu kuriant šią sūrinę. Tai buvo puikios atokvėpio akimirkos pabaigus mokslo metus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas