Kūrybinis projektas ,,Pasakos paslaptys“

Darželio „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai gegužės mėnesį dalyvauja Respublikiniame bendrojo ugdymo įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų ir jų pedagogų STREAM kūrybiniame projekte ,,Pasakos paslaptys“.     

Išklausę pasaką „Jaučio trobelė“, vaikai ją suvaidino. Išsiaiškinti, kas bus jautis, avinas, kiaulė ir kiti veikėjai, padėjo skaičiuotės. Baigę vaidinti vaikai SMART lentoje atliko užduotį „Kas gyvena namuose, o kas miške?“.

Išsiaiškinome, ką reiškia žodžiai trobelė, rąstai, pamatas, samanos. Apžiūrėję įvairius namus, juos pavadino: iš rąstų – rąstinis, iš molio – molinis, iš akmenų – akmeninis . Tada, pasidaliję į grupeles, statė namus patys. Vieni   vaikai veikėjų vardus surinko iš pabirusių raidžių ir suklijavo lapuose. Kiti gavo užduotį  sukonstruoti veikėjų vardų pirmąsias raides savo pasirinktais būdais.

Aptarę veikėjų poelgius ir pasidžiaugę, kad draugiškumas ir vienybė padėjo apginti gyvūnams savo trobelę, dar kartą suvaidino pasaką, ją kurdami SMART lentoje. Veiklas organizavo logopedė A, Štulienė ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos V. Masaitienė ir J. Ordinienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas