Nelaikykite Europos savaime suprantamu dalyku. Ginkite ją. Formuokite ją. Būkite ja. Balsuokite.

Nelaikykite Europos savaime suprantamu dalyku. Ginkite ją. Formuokite ją. Būkite ja. Balsuokite.

Europos diena – gegužės 9-oji – Lietuvoje ir visoje Europoje tradiciškai sutinkama šventiniais renginiais. Šių metų Europos diena ypatinga, nes kartu švenčiame Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą dvidešimtmetį. Švęsdami Europos dieną žygio metu ieškojome  Veliuonos ir Europos istorinių sąsajų.

Minėdami Europos dieną dalinamės Robertos Metsolos, Europos Parlamento pirmininkės laišku, skirtu ir mums, projekto MEPA dalyviams, esamekartu.eu bendruomenės nariams, ir kartu visiems piliečiams.

Europos dieną, norėčiau padėkoti visiems esamekartu.eu bendruomenės nariams už pastangas paskatinti kuo daugiau žmonių dalyvauti rinkimuose.

Vos už mėnesio 370 milijonų europiečių bus pakviesti dalyvauti vienoje didžiausių demokratijos švenčių pasaulyje ir būtent Jūsų dėka daugelis pasinaudos savo demokratine teise.

Teise, kuri nėra duotybė. Teise, už kurią turėjo kovoti ankstesnės kartos. Teise, kurią turime ginti.

Taigi, minėdami Europos dieną, galime atsigręžti į 1950 m. ir būti įkvėpti šios idėjos kurti Europos laisvės ir teisių bendriją. Europą, kurioje karas yra neįsivaizduojamas ir materialiai neįmanomas. Tokią, kuria grindžiame svajones ir kuriame galimybes, pagrįstas pagrindinėmis laisvės, teisinės valstybės ir demokratijos vertybėmis.

Mano žinutė Jums yra tokia: ir toliau skatinkite savo draugus ir šeimos narius balsuoti. Nes kuo daugiau žmonių balsuos, tuo stipresnė bus demokratija.

Kiekvienas balsas yra svarbus. #MEPALietuva

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas