Išvyka „Pasakų paslaptys“

,,Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis perskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę“. (Astrida Lindgren)  

IU ir PU ugdytiniai dalyvavo išvykoje į Veliuonos miestelio biblioteką. Bibliotekoje vaikai apžiūrėjo vaikiškų knygų fondą, išsiaiškino, kaip knygos dėliojamos į lentynas, susipažino su bibliotekininko profesija. Išklausę bibliotekos darbuotojos pasakojimo apie vaikiškų knygelių įvairovę, patys vartė ir žiūrinėjo patikusias knygas, labai mažas ir dideles knygeles, žurnaliukus. Ugdytiniai sužinojo, kad biblioteka – tai vieta, kur galime skaityti knygas arba pasiimti ir parsinešti namo skaityti, o perskaičius vėl atnešti. Klausėsi bibliotekininkės skaitomos pasakos „Teta, kuri nesišypsojo“, atsakinėjo į klausimus. Vaikai lavino pažintinės ir sakytinės kalbos įgūdžius. Spalvino pasakų veikėjus ir piešė savo rankytes. Darbelius padovanojo  bibliotekininkei.  Visi vaikai ir auklėtojos buvo apdovanoti.

Turiningai praleistas laikas bibliotekoje, įgytos naujos žinios, nuoširdus tarpusavio bendravimas vaikams suteikė daug džiugių emocijų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas