Išspręsk problemą konstruktyviai

Septintos klasės mokinai lapkričio 24 d. dalyvavo  socialinių įgūdžių ugdymo viktorinoje „Išspręsk problemą konstruktyviai“. Užsiėmimo pradžioje  žaidėme žaidimą „Labas rytas tam, kas....“ Po to mokiniai apibūdino save žodžiu, kuris prasideda iš jo vardo pirmosios raidės. Ši užduotis kai kam buvo per sunki...    Nusiteikę rimtai veiklai mokiniai pasiskirstė į penkias komandas, kuriose aptarė viktorinoje pateiktas situacijas ir parinko tinkamiausią  atsakymą.   Viktorinos pabaigoje socialinė pedagogė  paaiškino, kaip svarbu dalintis savo jausmais ir rūpesčiais, kad  visai ne gėda, o būtina prašyti pagalbos, kai jos reikia. Ji paaiškino, kad norint pasiekti savo tikslų, dažnai tenka derėtis, tartis, prašyti  leidimų.

Vėliau visi mokiniai pavaizdavo piešiniuose,  kas darosi su jų kūnais, kai žmogus jaučia stresą. Dauguma mokinių parodė, kad jiems svaigsta galvą, suka pilvą, skauda skrandį, dreba rankos, kojos, prakaituoja delnai, padai.

Renginio metu mokiniai išmoko geriau pažinti save, bendraamžius, savo ir kito jausmus bei reakcijas. Dar mokėsi kurti saugią aplinką, išreikšti savo nuomonę, mokytis bendrauti ir bendradarbiauti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas